Премини до содржината Премини до подножјето

Пас

Cineplexx Skopje City Mall, Скопје

Филмска проекција на „Пас“. Двајца фудбалери имаат повеќе заедничко од пасијата кон спортот.

Бесплатно

Слаткарот

Кинотека на Северна Македонија ул. Никола Русински бр. 1, Скопје

Филмска проекција на „Слаткарот“. Прекрасна романтична драма со извонредна деликатност и воздржаност.

Бесплатно

Фантастична жена

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје, NY

Филмска проекција на „Фантастична жена“. Добитник на наградата Оскар за најдобар странски филм.

Бесплатно

Марио

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје, NY

Филмска проекција на „Марио“. Марио мора да избере меѓу фудбалската кариера и неговата љубов кон Леон.

Бесплатно

Пријателка

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје, NY

Филмска проекција на „Пријателка“, лезбијска љубовна драма. Забранет во Кенија, прифатен од светот.

Бесплатно

Skopje Pride

22

СКОПЈЕ
25 ЈУНИ

Излези за љубов!

#SkopjePride

Достоинство. Еднаквост. Правда.
Парк „Жена-борец“, 17:00

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Fare Network
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Skopje Pride
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица (ИЛГА), Мрежата ФАРЕ, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа против хомофобија и трансфобија

КВИР СКВЕР Скопје © 2022. Сите права се задржани.

Твојата поддршка ни значи!

Направи парична донација
Донирај