Премини до содржината Премини до подножјето
Се вчитува Настани

« Сите настани

Skopje Pride 2024

22 јуни @ 17:00 23 јуни @ 01:00

Петтата по ред Парада на гордоста – Скопје Прајд, годинава ќе се одржи на 22 јуни под мотото „Спектакуларно непослушни!“. Појдовна точка, како и досега, ќе биде во паркот „Жена-борец“ (спроти Собрание на Република Северна Македонија) каде во 17 часот ќе започне собирањето на учесниците, а во 19 часот по кратките поздравни говори ќе започне протестниот марш по скопските улици, според истата рута како и минатите години и ќе заврши со културно-музичка програма на стадионот на АРМ во Градскиот парк.

За подетални информации за Скопје Прајд консултирајте го веб-сајтот на манифестацијата.

Skopje Pride

24

СКОПЈЕ
22 ЈУНИ

СПЕКТАКУЛАРНО

НЕПОСЛУШНИ

Скопска парада на гордоста
Парк „Жена-борец“, 17:00

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
ILGA-Europe
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Skopje Pride
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа против хомофобија и трансфобија

КВИР СКВЕР Скопје © 2024. Сите права се задржани.
Твојата поддршка ни значи!
Направи парична донација
Донирај