Премини до содржината Премини до подножјето

Настани за јануари 2021

Последни настани

Пријателка

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје

Филмска проекција на „Пријателка“, лезбијска љубовна драма. Забранет во Кенија, прифатен од светот.

Бесплатно

Марио

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје

Филмска проекција на „Марио“. Марио мора да избере меѓу фудбалската кариера и неговата љубов кон Леон.

Бесплатно

Фантастична жена

Кино Милениум Кеј 13-ти Ноември, ГТЦ, Скопје

Филмска проекција на „Фантастична жена“. Добитник на наградата Оскар за најдобар странски филм.

Бесплатно

WORLDPRIDE

21

COPENHAGEN
12 - 22 AUGUST

#YOUAREINCLUDED

MARK THE DATES

proudly hosted by Copenhagen Pride
in collaboration with Malmö Pride

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Fare Network
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Microsoft
WPML
Canva
The Events Calendar
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица (ИЛГА), Мрежата ФАРЕ, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата

КВИР СКВЕР Скопје © 2021. Сите права се задржани.