Премини до содржината Премини до подножјето

800 германски фудбалери со порака до ЛГБТ+ соиграчите што сѐ уште се во плакарот: Можете да сметате на нас!

Повеќе од 800 германски фудбалери изразија поддршка за нивните соиграчи што можеби се борат со нивната сексуалност и се плашат…

Прочитај повеќе

185 германски актери направија масовен „каминг аут“ како ЛГБТ+ испраќајќи моќна порака до културната индустрија

Група актери заеднички излезе од плакарот откривајќи дека биле предупредени да ги чуваат во тајност нивните идентитети за да напредуваат…

Прочитај повеќе

Формирана интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛГБТ+ луѓето

По повод Меѓународниот ден на човековите права, 10 декември, Собранието на Република Северна Македонија во соработка со Националната мрежа против…

Прочитај повеќе

Европската комисија ја презентираше својата прва стратегија за еднаквост на ЛГБТ+ луѓето во ЕУ

Европската комисија денес ја претстави првата стратегија на ЕУ за рамноправност на лезбијките, геј-мажите, бисексуалните, трансродовите, небинарните, интерсексуалните и квир…

Прочитај повеќе

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Fare Network
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
Ethernet Servers Ltd
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица (ИЛГА), Мрежата ФАРЕ, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата

КВИР СКВЕР Скопје © 2021. Сите права се задржани.

Твојата поддршка многу ни значи!

Направи парична донација во рамките на можностите за да ја поддржиш нашата работа
Донирај