Премини до содржината Премини до подножјето

Мрежата ФАРЕ против хомофобијата: Што е следно за ЛГБТИК+ правата и фудбалот?

Се вчитува Настани

« Сите настани

  • Овој настан е завршен.

Мрежата ФАРЕ против хомофобијата: Што е следно за ЛГБТИК+ правата и фудбалот?

24 февруари 2021 25 февруари 2021

Бесплатно

Конференцијата „Мрежата ФАРЕ против хомофобијата“ (24-25 февруари 2021 година) ќе се реализира во склоп на традиционалните февруарски активности во рамките на интернационалната иницијатива „Фудбалот против хомофобијата“ и на неа панелистите ќе се осврнат на и ќе ја анализираат улогата на спортот во исклучувањето на ЛГБТИК+ луѓето.

Во текот на две попладниња, онлајн конференцијата ќе ја прослави улогата на ЛГБТИК+ луѓето во спортот и ќе анализира што уште може и треба да направи фудбалот во борбата против дискриминацијата. На сесиите ќе стане збор за горливите прашања кои влијаат врз правата на ЛГБТИК+ луѓето, вклучително за тоа како мега-настаните можат да се искористат за многу повеќе од истакнување на виножитното знаме и да влијаат на долгорочните промени, како квир лидерството може да издејствува поголема застапеност на и надвор од теренот, како и за регулирањето на женските тела во спортот и многу повеќе.

На настанот ќе земат учество повеќе од 30 говорници од преку 15 земји, меѓу кои се вбројуваат Хелена Дали, комесарка на Европската унија за еднаквост и Малин Бјорк, европратеник и потпретседател на ЛГБТИ интергрупата при Европскиот парламент, претставници од фудбалски федерации, спортски медиуми, невладини организации итн.

Присуството е бесплатно, но потребно е однапред да се регистрирате за е-билет.

Детали

Прв ден:
24 февруари 2021
15:00-19:00

Втор ден:
25 февруари 2021
16:00-20:00

Цена на билет:
Бесплатно

Организатор

Посети го веб-сајтот на организаторот

Локација

Skopje Pride

22

СКОПЈЕ
25 ЈУНИ

Излези за љубов!

#SkopjePride

Достоинство. Еднаквост. Правда.
Парк „Жена-борец“, 17:00

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Fare Network
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Skopje Pride
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица (ИЛГА), Мрежата ФАРЕ, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа против хомофобија и трансфобија

КВИР СКВЕР Скопје © 2022. Сите права се задржани.

Твојата поддршка ни значи!

Направи парична донација
Донирај