Премини до содржината Премини до подножјето
Се вчитува Настани

« Сите настани

  • Овој настан е завршен.

Five Films for Freedom 2021

17 март 2021 28 март 2021

Бесплатно

Во партнерство со BFI Flare: London LGBTIQ+ Film Festival, Британскиот совет секоја година во текот на период од 12 дена ви овозможува бесплатно да погледнете пет кратки филмови со ЛГБТ+ тематика. Преку нивната глобална мрежа во преку 100 земји, тие ги охрабруваат луѓето да ги погледнат филмовите во солидарност со ЛГБТ+ заедниците особено во места каде слободата и еднаквоста се ограничени. Споделете ги филмовите користејќи го хаштагот #FiveFilmsForFreedom како признание на фактот дека љубовта е човеково право.

Од 2015 година програмата ја имаат погледнато повеќе од 15 милиони луѓе кои изгледале еден од филмовите во преку 200 земји и кнежевства, вклучително во многу делови од светот каде хомосексуалноста е криминализирана, а во некои случаи, санкционирана со смртна казна. Од 17 до 28 март 2021 Five Films for Freedom, филмскиот фестивал со ЛГБТ+ тематика, се враќа со одбрани кратки филмови кои може да се гледаат онлајн бесплатно.

Програмата, која опфаќа дела на нови филмски уметници од целиот свет, е селектирана од и се случува истовремено со BFI Flare. Овогодишната програма ви носи квир приказни од Индија, Шпанија, Шведска, САД и Велика Британија.

Повеќе за годинашното седмо издание на Five Films for Freedom и селектираните филмови прочитајте со клик овде.

Секој со интернет конекција може да ги погледне сите пет филма во периодот од 17 до 28 март 2021 г. со клик овде.

Детали

Датуми:
17 — 28 март 2021

Термини:
Во секое време

Цена:
Бесплатно

Организатор

Локација

WORLDPRIDE

21

COPENHAGEN
12 - 22 AUGUST

#YOUAREINCLUDED

MARK THE DATES

proudly hosted by Copenhagen Pride
in collaboration with Malmö Pride

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
Fare Network
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
Ethernet Servers Ltd
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица (ИЛГА), Мрежата ФАРЕ, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа за борба против хомофобијата и трансфобијата

КВИР СКВЕР Скопје © 2021. Сите права се задржани.

Твојата поддршка многу ни значи!

Направи парична донација во рамките на можностите за да ја поддржиш нашата работа
Донирај