Премини до содржината Премини до подножјето
Се вчитува Настани

« Сите настани

  • Овој настан е завршен.

Skopje Pride 2021

26 јуни 2021 @ 10:00 17:00

Националната мрежа против хомофобија и трансфобија има задоволство да ве покани на втората Парада на гордоста во Скопје, која ќе се одржи на 26 јуни 2021 година, под слоганот „Вон ѕидовите!“. После првата, успешно спроведена парада во 2019 г., оваа година Скопје Прајд повторно се враќа во физичкиот јавен простор. Иако неизвесноста во која нѐ втурна пандемијата на КОВИД-19 е сѐ уште присутна, сепак сме среќни што состојбата се стабилизира и што имаме шанса повторно гордо да зачекориме по скопските улици.

За подетални информации за Скопје Прајд консултирајте го веб-сајтот на манифестацијата.

Skopje Pride

24

СКОПЈЕ
22 ЈУНИ

СПЕКТАКУЛАРНО

НЕПОСЛУШНИ

Скопска парада на гордоста
Парк „Жена-борец“, 17:00

МРЕЖИ И ПАРТНЕРИ

 
ILGA World – The International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association
ILGA-Europe
LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey
Национална мрежа против хомофобија и трансфобија
Skopje Pride
Microsoft
Powered by Project Galileo
WPML
Canva
The Events Calendar
 

Организација-членка на Меѓународната асоцијација на лезбијки, геј мажи, бисексуални, трансродови и интерсексуални лица, Асоцијацијата за еднакви права за ЛГБТИ луѓето во Западен Балкан и Турција и Националната мрежа против хомофобија и трансфобија

КВИР СКВЕР Скопје © 2024. Сите права се задржани.
Твојата поддршка ни значи!
Направи парична донација
Донирај