Премини до содржината Премини до подножјето

ИЛГА-Европа: Време е ЛГБТИ правата да се вратат во фокусот на Европа, виножитната мапа укажува на алармантна стагнација

Минатата година бевме сведоци на зголемена политичка репресија врз ЛГБТИ луѓето, драстичен пораст на социо-економските тешкотии и ширење на ЛГБТИ-фобична…

Прочитај повеќе

800 германски фудбалери со порака до ЛГБТ+ соиграчите што сѐ уште се во плакарот: Можете да сметате на нас!

Повеќе од 800 германски фудбалери изразија поддршка за нивните соиграчи што можеби се борат со нивната сексуалност и се плашат…

Прочитај повеќе

185 германски актери направија масовен „каминг аут“ како ЛГБТ+ испраќајќи моќна порака до културната индустрија

Група актери заеднички излезе од плакарот откривајќи дека биле предупредени да ги чуваат во тајност нивните идентитети за да напредуваат…

Прочитај повеќе

Формирана интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛГБТ+ луѓето

По повод Меѓународниот ден на човековите права, 10 декември, Собранието на Република Северна Македонија во соработка со Националната мрежа против…

Прочитај повеќе

Европската комисија ја презентираше својата прва стратегија за еднаквост на ЛГБТ+ луѓето во ЕУ

Европската комисија денес ја претстави првата стратегија на ЕУ за рамноправност на лезбијките, геј-мажите, бисексуалните, трансродовите, небинарните, интерсексуалните и квир…

Прочитај повеќе

Твојата поддршка ни значи!

Направи парична донација
Донирај